Xento
Image default
Aanbiedingen

Hoe je je oude centrale verwarmingsketel kunt vervangen

Als je oude cv-ketel op zijn laatste benen loopt, vraag je je misschien af hoe je hem moet vervangen. Gelukkig is het proces relatief eenvoudig. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over het vervangen van je cv-ketel, van het kiezen van de juiste ketel voor je huis tot het laten installeren ervan. Lees snel verder!

De juiste ketel voor je huis kiezen 

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel voor je huis. Denk ten eerste aan de grootte van je huis. Een groter huis zal een grotere ketel nodig hebben om het effectief te verwarmen. Je moet ook nadenken over het soort brandstof dat je ketel zal gebruiken. De meest voorkomende soorten brandstof zijn aardgas, en elektriciteit. Denk tenslotte aan het rendement van de ketel die je overweegt. Hoe hoger het rendement, hoe minder brandstof je ketel gebruikt, wat je op de lange termijn geld kan besparen en dit is ook nog eens veel beter voor het klimaat.

Tijd voor een keuze

Als je met al deze factoren rekening hebt gehouden, kun je je keuze beperken en de beste verwarmingsketel voor je huis kiezen. Op zoek naar een adresje voor een nieuwe, voordelige verwarming? Neem dan eens een kijkje bij Cvtopper.nl. Hier vind je ketels van de mooiste merken zoals Vasco, Thermrad en Henrad.

Je nieuwe ketel laten installeren 

Als je eenmaal je nieuwe cv-ketel hebt gekocht, is het tijd om deze te laten installeren. We raden je aan de installatie door een vakman te laten doen om er zeker van te zijn dat het correct gebeurt en dat er later geen problemen zijn met je nieuwe ketel. Afhankelijk van het type ketel dat je kiest, kan het installatieproces een paar uur tot een dag of twee duren. Zeker wanneer je huidige ketel al behoorlijk oud is kan dit nogal wat tijd kosten.

Tijd voor een nieuwe warmtebron in huis

Het vervangen van je oude cv-ketel hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn. Zorg er gewoon voor dat je onderzoek doet voordat je een nieuwe ketel koopt en laat hem installeren door een vakman. Als je dat doet, zorg je ervoor dat je nieuwe cv-ketel jarenlang goed en efficiënt werkt.

 

https://www.cvtopper.nl/