Xento
Image default
Zakelijk

123Kartonnen Dozen – Geslitte dozen

Geslitte dozen – 123Kartonnen Dozen

Bij de woorden doos op maat zullen de woorden geslitte doos niet meteen opkomen als verwante aan elkaar. Het grootste deel van de doos op maat bestellingen bevat eigenlijk geslitte dozen. Bij geslitte dozen kun je denken aan de volgende Fefco-modellen: Fefco-201, Fefco-409, Fefco-200 en Fefco-203.  De manier waarop deze verschillende modellen als doos op maat gemaakt worden komt geheel overeen. Een geslitte doos is eigenlijk niet meer dan een kartonnen plaat met een bepaalde lengte en breedte die door een machine zowat in zijn geheel tot doos verwerkt wordt. 

Er zijn verschillende stappen in dit proces. Het proces begint; de slit machine wordt ingesteld voor een bepaald Fefco-model met hierbij de juiste kwaliteit karton en het juiste formaat. Zodra dit is gebeurd kunnen de kartonnen platen met het juiste formaat aangelegd worden om door de machine verwerkt te worden tot een doos op maat. Hierbij is het belangrijk dat de platen de juiste golfrichting hebben, dit met name omdat er in de platen rillijnen gezet worden die uiteindelijk het formaat van de doos gaan bepalen. Deze rillijnen worden gezet doormiddel van kleine asje die een bepaalde verdikking hebben en op de kartonnen plaat gedrukt worden.  Deze asjes zijn een van de onderdelen die aan het begin van het proces goed ingesteld dienen te worden in de machine alvorens de gewenste doos op maat eruit te verkrijgen. Het tweede belangrijke aspect zijn de slits (waar het woord geslitte dozen vandaan komt).

Deze slits moet je zien als mesjes die vanaf de zijkant van de machine naar binnen komen op de plaat waardoor ze als het waren een slit(snede) maken in de plaat. Dit wordt meerdere keren gedaan aan beide kanten van de platen. Hierdoor ontstaan uiteindelijk de kleppen van de doos op maat. De laatste stap in het proces is de verlijming deze kan of handmatig of volledig automatisch gebeuren afhankelijk van de machine en het machinepark.

 

Heeft u interesse in een geslitte doos op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.