Xento

mei 30 2017

Douchemengkraan of douchekraan kopen?

Douchen doen wij niet allen louter maar alvoor de lichaamsverzorging, doch daarnaast voor onze recreatie. Meerdere keren bij elkaar opgeteld breng alsmede jij heel wat uren onder de sproeier door. Essentieel daarom om te weten waar je aan begint met douchekraan kopen. Dit zal zeker de intentie zijn dat deze douchemengkraan nogmaals heel wat jaren met je mee gaat. Tegenwoordig zijn er daarnaast zoveel verschillende soorten met allemaal hen eigen bijzondere kenmerken dat jij nagenoeg niet meer weet waarom jij de één wel zou kopen en de ander niet. Hoog tijd aldus voor wat tips omtrent kopen douchekraan.

Twee varianten
Een douchekraan aankopen doe je immers niet iedere dag. Je voorliefde heeft niet enkel gevolgen voor hoe de douche er uit komt te zien, desalniettemin immers voor de werking ervan. Wist je bijvoorbeeld dat jij douches hebt met een thermostatische douchekraan en douches met een mengkraan? Alleen dat onderscheid lijkt voorafgaand aan het douchekraan kopen al ietwat om bescheiden over na te denken. Bij de thermostatische douchemengkraan mag je de temperatuur naar eigen wens instellen. Vanwege de begrenzing eindig je nimmer onder een overmatig hete douche. Met een mengkraan hou je zelf de regie in handen over de warme en de koude kraan. Hij reageert vlug op jouw handelingen.

Handig installeren
Wie over gaat tot douche kraan kopen, zou er echter alvoor dienen zorgen dat deze douche geïnstalleerd wordt. Een kraan sluit jij bijvoorbeeld immer aan terwijl je de hoofdkraan dicht houdt. Pas achteraf mag je de tapkraan en allen andere kranen in je huis wederom open draaien. Je douchemengkraan zelf, deze schroef je kortstondig voorlopig op de koppeling. Anders krijg jij de douche slecht waterdicht. Nadat de controle van alles volgt de stap om hem voorgoed vast te zetten, dat hoeft niet al te strakgespannen. Vraag desnoods iemand anders voor steun als jij rond loopt met twijfels.

Bijpassende kranen
De badkamer vormt het meest een totaliteit als jij de kranen aangaande elkaar af weet te stemmen. Tijdens het kopen douchekraan zou je hierzo al rekening mee kunnen houden in de showroom. Dat doe jij ingeval jij bijvoorbeeld in één keer een hele set aan kranen bestelt, uiteraard niet alleen voor de douche maar alsmede voor de wastafel. Ze horen nochtans een beetje samen. Geen moment hoef jij er dan nog bij stil te staan of de kranen in de badkamer wel bij elkaar behoren. In het grootste geval ga je nog een stap verder door ook je keukenkraan of het kraantje op het toilet er op af te stemmen.

Wanneer het er op aan komt, zou je dus niet alleen naar de buitenkant niettemin immers naar het gebruik van de douchemengkraan dienen kijken voor jij hem koopt. Je douchemengkraan heeft gevolgen voor de instelling van de temperatuur plus de aanleg in de badkamer. Ondertussen telt vanzelfsprekend ook mee of hij er grappig uit ziet en moet hij voor enkele mensen bij de andere kranen in de badkamer of zelfs in de rest van het huis passen. Het oog wil uiteindelijk ook wat.

Bezoek de website voor meer info : https://www.installatievakwinkel.nl/sanitair/kranen/douchekraan

Written by