Xento

okt 27 2016

Welke schakelknop kan ik het beste afnemen?

Ingeval jij op zoek bent naar lichtknoppen voor in huis, dan wil jij natuurlijk werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te vergelijken. Op internet zijn dikwijls vergelijkingen te vinden, echter wat is hiervan een goede samenvatting? Welke schakelaars kun je correct benutten, bezitten een goede kwaliteit, maar ook een fijne hanteerbaarheid? Welke schakelknoppen moet ik natuurlijk bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van betekenis om te begrijpen welke schakelknop hij precies kan gebruiken in huis. Daarom hieronder kort verduidelijkt waar je bij een schakelaar op moet letten.

Hoe installeer je een simpele schakelaar?
Een normale schakelaar wordt aaneengehecht met zowel de stroom en de lamp aan de hand van twee draden. Dit zijn veelal de rode en blauwe kabel vanaf de stroomtoevoer tot de schakelaar, vanaf de schakelknop tot de lichtbron zijn dit meestal de zwarte en blauwe kabel. Mits deze met hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een schakelknop geïnstalleerd. Het is dus geen afgezaagd klusje. Jij kunt een goede schakelaar dus identificeren aan het gemak om deze te plaatsen. Als je in het pakket direct ziet dat er meer dan 4 kabels behoren, dan kun jij er vanuit gaan dat het makkelijker kan. Kijk naderhand dus met name bij een andere schakelaar dan deze.

Welke merken schakelaars zijn er?
Er zijn gevariëerde soorten schakelknoppen welke allemaal ondergebracht zijn bij andere merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat voornamelijk specifieke schakelaars zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van jouw verblijf en verkoopt in het kader daarvan lichtknoppen. Klemko richt zichzelf met andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder andere schuifschakelaars voor bij lichtbronnen. Al met al bestaan er natuurlijk allerlei verscheidene merken, die alle verschillende soorten schakelknoppen verkopen. Ongetwijfeld beschikken zij alle hun eigen prijs, echter je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Verder is het dus ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te plaatsen.

Bezoek de website voor meer info : https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal

Written by