Xento

jun 22 2019

Verwarming in Tiny House – wat zijn de mogelijkheden?

Het participatie traject van Tiny House Lisse spreekt steeds meer mensen aan, parallel aan de toenemende populariteit ervan. Veel fabrikanten van Tiny House bieden hun modellen aan in verschillende varianten, die afgestemd zijn op het betreffende type gebruik. Het type verwarmingssysteem dat moet worden geïntegreerd, hangt ook af van het geplande gebruik. Laten we dus eens kijken welke methoden geschikt zijn om je eigen vier muren warm te houden en warm te houden….

 

De praktische vereisten van een Tiny House

Laten we eerst eens kijken naar enkele praktische eisen die een rol spelen bij de verwarming: Enerzijds is dit een snelle opwarming van de kamers. In de meeste gevallen wordt een Tiny House niet 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, bewoond, zelfs niet als hoofdverblijf. Tiny House bewoners zijn meestal ondernemende mensen met affiniteit voor buitenactiviteiten. In dit opzicht, en niet in de laatste plaats om hulpbronnen te sparen, is een verwarmingsmethode die de leefruimte niet permanent op een comfortabele temperatuur houdt, maar deze bij thuiskomst snel op de gewenste temperatuur brengt, een goed idee. Ruimte- en gewichtsbesparing zijn andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de planning van het verwarmingssysteem.

Multifunctionele infraroodverwarmingstoestellen voor in een Tiny House

Een spiegelverwarmingssysteem (bij voorkeur aangedreven door groene stroom) is bijvoorbeeld in staat om alle drie de factoren – snelheid van de reactie, ruimtebesparing en laag gewicht – te combineren. Een andere multifunctionele variant van de infraroodverwarming zijn de paneelverwarmingen: ze kunnen plaatsbesparend worden geïnstalleerd en als memobord worden gebruikt. Zoals op hausundenergie.de beschreven, toont de spiegelverwarming alleen de spiegel op het eerste gezicht – voor buitenstaanders is de warmtebron als zodanig niet zichtbaar. Meer over de verschillende opmerkingen van spiegel- en paneelverwarmers ervaart u, als u doorklikt naar de experts, die relevante informatie beschikbaar stellen, zoals productbeschrijvingen van verschillende fabrikanten en hun prijzen.

Wat ruimtebesparing betreft, bieden infraroodverwarmingen voor wand- of dakmontage de mogelijkheid om de ruimte in het Tiny House naar behoefte te gebruiken. Een klassieke radiator zou waardevolle ruimte innemen als carrosserie, ongeacht de vorm van de energiebron. Hoewel dit aspect van weinig belang is in een conventionele vrijstaande woning vanwege de grote totale oppervlakte, zou het een nadeel zijn in een Tiny House.

Written by