Xento
Image default
Woning en Tuin

Plafondventilator met afstandsbediening

Een plafondventilator met afstandsbediening is een bijzonder aangename accessoire in uw woning of bedrijfsruimte. Het apparaat levert een positieve bijdrage aan een aangename temperatuur in de ruimte waarin u verblijft, zowel in de zomer als in de winter.

In de zomer laat u de ventilator naar links draaien. De lucht wordt daarmee naar beneden geblazen wat een verkoelend effect geeft. Een hogere draaisnelheid geeft de meeste verkoeling. In de winter laat u de plafondventilator naar rechts draaien. De warme lucht wordt dan naar boven geblazen waardoor de warmere lucht bovenin de ruimte naar beneden gedrukt wordt wat een aangenamere en meer egale temperatuur tot gevolg heeft. Een lagere draaisnelheid geeft dan het beste effect.

Plafondventilatoren bestaan uit een motorhuis met een aantal propellerbladen en worden gefabriceerd van kunststof, aluminium, hout of van een combinatie daarvan. De ventilatoren zijn in diverse kleuren of kleurencombinaties leverbaar waardoor u altijd een uitvoering vindt die bij uw smaak en uw interieur past. Ten opzichte van airconditioning bieden plafondventilatoren u meerdere voordelen op:

  • maken minder geluid;
  • geven een veel natuurlijker gevoel;
  • geen afvoergaten via de muur nodig;
  • veroorzaken geen droge lucht;
  • zijn goedkoper in aanschaf en in energieverbruik;
  • zijn geschikt voor mensen die last hebben van astma.

De afstandsbediening is gemaakt van een stevige kunststof en bestaat uit een ontvanger en een zender. De afstandsbediening heeft de volgende functies:

  • de plafondventilator aan- of uitzetten
  • de draaisnelheid en de draairichting regelen
  • een timerfunctie waarmee de ventilator op een gewenst tijdstip automatisch uitgeschakeld wordt. Ideaal voor de slaapkamer!

De afstandsbediening geeft u veel gemak. Het richten van de zender is niet nodig, er zijn geen losliggende bedradingen en met één afstandsbediening kunnen meerdere ventilatoren bedient worden. De verschillende snelheden van draaien kan je ook gemakkelijk instellen met de afstandsbediening. Met een plafondventilator maak je een warme zomerdag net wat gerieflijker. Bekijk het aanbod eens op het internet hier krijg je een prima idee over de verschillende soorten en maten.

Bezoek de website voor meer info : http://www.plafondventilator-online.nl/