Xento
Image default
Woning en Tuin

Je bank verhuizen: hoe pak je dit het beste aan?

Alsof een verhuisdag al niet stressvol genoeg is, moet je die dag ook nog eens slepen met zware meubels. Dit maakt het extra vermoeiend. Een kast kan je vaak nog (gedeeltelijk) uit elkaar halen om deze makkelijk te verplaatsen. Een bank is een ander verhaal. Deze haal je over het algemeen niet (makkelijk) uit elkaar. Niet alleen is een bank zwaar om te verhuizen, je moet vaak ook een aantal bochten maken met dat ding. Probeer een grote bank maar eens door een deuropening te krijgen of een trap omhoog. Ook dat gaat erg lastig. Sta je binnenkort voor deze uitdaging? Lees dan snel verder, want wij geven je een aantal tips die je helpen je bank te verhuizen.

Tips om je bank te verhuizen

Bijna iedereen kent de beroemde scene uit Friends wel: de scene waar Ross en Chandler een bank de trap op proberen te dragen. Dit gaat niet helemaal goed en het is dan ook zaak om deze twee heren niet na te gaan doen. Zij hadden zich namelijk niet goed voorbereid. En een goede voorbereiding is al het halve werk. Meet daarom je bank altijd op, maar ook de deurposten. Bekijk je route zorgvuldig en kijk of alles wel gaat passen. Til de bank ook al eens op om te kijken hoe zwaar deze is. Ben je klaar voor de verhuizing? Zorg dan dat je bank zo leeg mogelijk is. Haal alle losse kussen weg, dit betekent ook de zitkussen en rugkussens. Als het even kan probeer dan ook de leuningen er af te halen. Wikkel folie om je bank om beschadigingen te voorkomen. Bij de verplaatsing zelf is het erg belangrijk dat je hier goed de tijd voor neemt. Ga niet haastig te werk en blijf geduldig. Een bank verhuizen kost nou eenmaal tijd. Neem die tijd ook.

Huur een verhuisbedrijf in

Denk je toch dat het te zwaar of moeilijk wordt om de bank te verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zij nemen al je zorgen uit handen. Zij hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten precies hoe ze het aan moeten pakken. Past je bank echt niet door de deur? Dan is het ook een optie om een raam uit het kozijn te halen. Op deze manier kan de bank door het raam getild worden. Dit kost echter veel werk, tijd en geld. Dus als het even kan, probeer je bank ‘gewoon’ door de deur te verhuizen.

https://cargo-care.nl/