Xento

jan 29 2014

Elba vakantie

Op Elba vakantie vieren

Ik ben helemaal gek van Elba. Vakantie vier ik dan ook graag op dit eiland. Sommige kennissen vragen me wel eens of ik het niet eentonig vind, altijd naar dezelfde bestemming. Maar volgens mij snappen ze niet dat er van alles mogelijk is. Voor mij heeft een typische Elba vakantie alle elementen die ik zoek in een weekje (of langer) weg. Om te beginnen zijn er prachtige zandstranden. Als ik mezelf maandenlang uit de naad heb gewerkt voor mijn baas, begin ik mijn vrije dagen maar wat graag op zo’n heerlijk strand. Lekker niks doen in de zon, daar laad ik mijn batterij helemaal mee op. Die van mijn telefoon mag ondertussen leeglopen, want die staat op zo’n rustig moment lekker uit. Dan voel ik echt dat ik die Elba vakantie verdiend heb. Overigens hoef je niet per se te relaxen als je aan het water zit. Je kunt namelijk ook naar hartenlust zeilen of surfen. En er zijn voldoende gelegenheden om een duikuitrusting te huren. Of je gaat een uurtje snorkelen, dat heb ik ook eens gedaan. Het is namelijk niet zo dat ik een hele Elba vakantie alleen maar op het strand lig te bakken. Mijn boek is op een gegeven moment ook uit en dan heb ik wel weer zin om iets te ondernemen. Dan maak ik het liefst lange wandelingen door het prachtige landschap. De bergen schuw ik niet tijdens mijn trektochten. Ik ben niet vies van een beetje hoogteverschil en het adembenemende uitzicht maakt dat alle zweetdruppels de moeite waard zijn. En als ik dan ’s avonds weer in een restaurant eindig, smaakt het eten extra goed door de geleverde inspanning. Sowieso is het lekker dineren op Elba. Vakantie is altijd wel een periode waarin ik wat minder op de calorieën let, maar op dit eiland laat ik me helemaal gaan. De lokale wijn is ook uitstekend, tegenwoordig neem ik altijd wel een paar flessen mee naar huis.

Genieten van Elba, vakantie voor iedereen

Ook op cultureel vlak kun je je hart ophalen. Natuurlijk is het eiland vooral ook bekend geworden door de ballingschap van Napoleon. Een Elba vakantie is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan een van de musea die aan deze gebeurtenis herinnert. Maar wist je dat de Romeinen al naar Elba gingen voor het ijzererts? Je kunt de historie overal inademen door gewoon goed rond te kijken. Wat is er toch een hoop te doen op Elba. Vakantie kan iedereen er wel houden. En het is prima te bereiken. Je kunt vanuit Nederland het handigste vliegen naar Pisa (van die toren). Vanaf die luchthaven is het iets meer dan 100 kilometer naar de havenstad Piombino. Daar pak je dan de boot naar het eiland, die tocht duurt zo’n dertig minuten tot een uur, afhankelijk van welke dienst je neemt. En dan ben je al op Elba, vakantie kan beginnen. Overigens is het met de auto ook wel te doen, mocht je liever niet vliegen. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1425 kilometer naar Piombino. Als je langere tijd gaat kun je best een leuke autoroute uitstippelen met onderweg interessante stops. Ook ben je dan een stuk mobieler, je hebt immers je eigen bolide mee. Dat maakt het ook aantrekkelijk om niet alleen op Elba vakantie te houden, maar delen van Toscane te bezoeken. Dat is immers ook een populaire bestemming voor veel Nederlanders. Je kunt zo maanden op pad, als je tenminste genoeg vrije dagen hebt. Een accommodatie voor tijdens de Elba vakantie kun je het beste van tevoren regelen. Een goede website om informatie in te winnen en te boeken is elba-vakantie.com. De ideale locatie voor je verblijf kun je hier altijd vinden. Door uitgebreide beschrijvingen weet je precies wat je kunt verwachten. Ik weet zeker dat ik van deze site gebruik ga maken wanneer ik mijn volgende bezoek ga plannen. Want ik ga zelden naar dezelfde locatie als bij het vorige bezoek. Het eiland heeft zo veel te bieden, dat ik iedere keer graag een nieuw stekje uitprobeer.

Altijd anders, altijd mooi

Ik ben benieuwd of door elba-vakantie.com meer Nederlanders het eiland gaan ontdekken. Omdat ik al jaren loop te verkondigen hoe geweldig het is, zou ik het wel leuk vinden om eindelijk gelijk te krijgen. Ook wil ik best tijdens een Elba vakantie wat landgenoten ontmoeten. Dan kan ik de passie over het land wellicht met hen delen. Momenteel zijn er vooral veel Duitse toeristen. Aardige lui, maar ik heb minder met ze omdat ik toch een andere taal spreek. Volgens mij kan die website echt een groot succes worden, want een Elba vakantie zal voor een hoop mensen een schot in de roos zijn. Je kunt er alles doen, waardoor iedereen het snel naar zijn zin zal hebben. Ik weet een hoop dingen die je Elba vakantie de moeite waard kunnen maken, zoals:

  • mooie stranden
  • leuke activiteiten die je kunt ondernemen
  • heerlijk eten, goede lokale wijn
  • musea over Napoleon Bonaparte

Dus als iemand me vraagt waarom ik toch altijd naar hetzelfde eiland ga, dan is mijn antwoord dat dit niet klopt. Het mag dan wel zo zijn dat ik vaak op Elba vakantie houd, dat wil niet zeggen dat het altijd dezelfde dingen doe. Voor mij is elke reis uniek, omdat ik altijd nieuwe dingen onderneem, andere wandelpaden ontdek en net een andere wijn proef. Dat maakt Elba uniek.

Bezoek de website voor meer info : http://www.elba-vakantie.com/

Written by