Xento
Image default
Tuin en buitenleven

Bent u op zoek naar schutting van hout?

Bent u op zoek naar schuttinghout voor een nieuw tuinscherm? Een schutting is de ideale erfafscheiding voor iedere tuin. Anders dan bijvoorbeeld een heg, heeft een schutting maar weinig onderhoud nodig. Bovendien neemt een tuinscherm weinig ruimte in beslag, zodat u meer tuin overhoudt. Er bestaan veel verschillende soorten schuttinghout en kant-en-klare tuinschermen, dus zelf een schutting bouwen of plaatsen is zo gedaan. U heeft alleen schuttinghout, palen en bevestigingsmateriaal nodig.

Plaats zelf een schutting en kies uit diverse soorten schuttinghout

Zelf een scherm bouwen van schuttinghout is goed te doen, en bovendien heeft u op die manier een schutting die aan al uw wensen voldoet. Het is echter wel aan te bevelen u goed te laten informeren. Uw wensen en het ontwerp zijn van invloed op welke houtsoort u het beste kunt gebruiken. Vurenhout wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor klassieke schuttingen, en is relatief goedkoop. Voor een andere uitstraling kunt u gebruikmaken van ander schuttinghout. Maar ook de juiste constructie is belangrijk. Factoren als grondcontact of slechte ventilatie kunnen de duurzaamheid van uw schutting negatief beïnvloeden. Houthandels zoals Van der Heijden Houthandel kunnen u op weg helpen met advies. Uiteraard kunt u er ook terecht voor een schutting van hout en de benodigde materialen en gereedschappen.

Of laat de schutting plaatsen door een expert

Bent u niet zo handig, of is het maken van een schutting van hout niet uw hobby? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een tuinscherm te laten plaatsen door Van der Heijden. Alles wat u hoeft te doen is te besluiten wat u wilt. U kiest de houtsoort, de kleur en de stijl. Uiteraard kunt u ook al bestaande schermen kiezen. Zij komen de schutting van hout of een ander materiaal dan voor u opbouwen. Voor u het weet zit u weer heerlijk rustig in uw tuin, te genieten van uw nieuwe schutting.

Gerelateerde artikelen

Een hovenier nabij Nieuwegein die uw tuin verzorgt

Duurzame tuinmeubelen als finishing touch voor uw tuin

Schakel een professionele hovenier uit regio Bergen op Zoom in