Xento

mei 21 2019

De 5 belangrijkste voordelen van het gebruik van VoIP softphone

Tenzij je nog steeds een vaste telefoon gebruikt, is de kans groot dat je nu waarschijnlijk een softphone gebruikt. Wat zijn softphones? Het zijn voice-over IP-telefoons (VoIP) waarmee de gebruiker via een computer kan bellen via internet.

Met een softphone kunnen organisaties ook profiteren van functies die de functionaliteit, toegang tot applicaties en nog veel meer verbeteren. Maar dit zijn slechts enkele van de vele voordelen.

 

Hier zijn onze top 5 voordelen van het gebruik van softphones:

 

1. Verbind reizende medewerkers

Met VoIP wordt het verbinden van werknemers die mobiel zijn zoveel gemakkelijker. Medewerkers kunnen communiceren met teamleden of klanten door hetzelfde telefoonnummer te gebruiken als aan hun bureau op kantoor. Het hebben van locatieonafhankelijke contactgegevens maakt het verbonden houden en oproepen op de weg naadloos. Doorschakelen biedt uw softphone de mogelijkheid om oproepen naar uw zakelijke nummer automatisch door te schakelen naar een willekeurig aantal apparaten dat u onderweg bij u hebt.

 

2. Minder onderhoud, minder verstoring

Bureautelefoons kunnen duur zijn om te installeren en te onderhouden. Als u een vaste lijn wilt verplaatsen, moet u de telefoonmaatschappij bellen om deze ergens anders te laten installeren. Als uw bedrijf besluit naar een groter kantoor te verhuizen, kan het installeren en verhuizen van vaste lijnen een hele klus worden. Bij zakelijke VoIP-telefoonsystemen wordt de software op een computer geïnstalleerd en hoeft deze niet te worden omgeleid nadat een bedrijf kantoren verplaatst of zelfs tijdens het reizen van werknemers.

 

3. Verbind uw bedrijf

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt, het presenteren van een uniform gezicht aan klanten, klanten of zakenpartners is belangrijk voor elk bedrijf. U wilt dat uw bedrijf zijn beste beentje voorzet als u communiceert met externe relaties. Uw zakelijke contacten hoeven slechts één nummer te onthouden om contact met u op te nemen op kantoor, onderweg of op uw thuiskantoor.

 

4. Bespaar geld

Traditionele vaste lijnen vereisen een algemene operationele vergoeding om de service te behouden. Met softphones betaalt een bedrijf voor bandbreedte in plaats van minuten. Lokale gesprekken op uw VoIP-software zijn vaak gratis en langeafstand kan goedkoper zijn dan wanneer u een traditionele bureautelefoon zou gebruiken. Voor slechts een vast maandelijks bedrag dat betrekking heeft op uw gegevensgebruik, kunt u klanten bellen en contact houden met zakenpartners in het hele land of over de hele wereld, waardoor u op de lange termijn geld bespaart in telefoonkosten.

 

5. Andere handige functies

De andere voordelen van het gebruik van VoIP-softphones omvatten alle extra functies die ervoor zorgen dat alles soepel blijft lopen. De software bestaat uit functies die het maken van transcripties van voicemails en het doorsturen van die scripts naar uw e-mail en zelfs het verzenden van bandbreedteverslagen voor u om gegevensgebruik en de productiviteit van werknemers bijhouden.

Geïnteresseerd om meer te leren? Bekijk onze Allworx en ShoreTel oplossingen pagina. Heb je nog andere voordelen die je hebt gezien door een softphone te gebruiken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Summit Business Technologies heeft tientallen jaren ervaring met technische ondersteuning en ondersteuning bij bedrijfsadvies. We bieden een reeks technologische oplossingen om bedrijven en organisaties efficiënter te laten werken en effectiever te communiceren. We ondersteunen de Mid-Atlantische regio inclusief DC, Baltimore, Annapolis en Northern Virginia.

Written by