Xento
Image default
Mode en Kleding

Zilveren sieraden van klassieke eenvoud

In de modewereld staan zilveren sieraden synoniem voor stijl en klasse. De veelzijdigheid van deze prachtige sieraden geven het een welkome en waardevolle aanvulling op elke garderobe. Zilveren sieraden staan voor klassieke eenvoud. Maar zijn ze gecombineerd met andere edele metalen of gezet met edelstenen, dan is de esthetische waarde voor de drager onbetaalbaar.

Puur zilver is van zichzelf te zacht en niet praktisch voor sieraden en andere decoratieve voorwerpen.Het eerste gehalte zilver (waar in Nederland de meeste zilveren sieraden van gemaakt worden) wordt gemaakt wanneer een ander metaal zoals koper aan het zilver wordt toegevoegd om het sterker en vormvast te maken. Op deze manier kunnen er zilveren sieraden worden gemaakt die zeer solide en duurzaam zijn. Precies om die reden is er een enorm assortiment armbanden, ringen, kettingen, hangers en oorbellen van het eerste gehalte zilver (.925) gemaakt.

Wil je zeker weten of een sieraad van het eerste gehalte zilver is gemaakt, dan moet het sieraad met het .925 keurmerk zijn gemarkeerd. Heeft het sieraad dit merkje niet dan kun je er zeker van zijn dat je geen echt zilver koopt. Soms is het sieraad ook gemerkt met de naam van de ontwerper of fabrikant. Zilver is een zeer sterk reflecterend edelmetaal waarvan de eenvoudige maar elegante schoonheid door oud en jong wordt gewaardeerd. 

Zilveren sieraden hebben zeker als ze niet vaak worden gedragen wel een beetje zorg nodig. Om lelijke aanslag te voorkomen, moeten ze na het dragen worden gewassen met water en zachte zeep. Probeer met het sieraad zo min mogelijk ergens tegen aan te schuren of te stoten om slijtage en beschadiging van het sieraad tegen te gaan. Mocht je toch wat oxidatie op je zilveren sieraad krijgen, dan kunnen ze ook worden gepolijst om de mooie witte glans weer te herstellen. 

Of je nu kiest voor een spijkerbroek, nette kleding voor op kantoor of een leuk zwart jurkje voor een avondje stappen, zilveren sieraden zijn voor al deze modestijlen een prachtige accessoire. Deze sieraden passen zich gemakkelijk aan alle modetrends aan zonder dat de drager zijn persoonlijke gevoel voor stijl hoeft op te offeren.

Bezoek de website voor meer info : https://www.wereldsejuwelen.nl