Xento

feb 25 2014

Waarom internet marketing?

Wil je een product aan de man brengen, dan is het van groot belang dat je dat onder andere doet via het internet: internet marketing is een ontzettend effectieve manier van marketing in de hedendaagse samenleving waar je eigenlijk niet zonder kunt. Waarom juist het internet zo belangrijk is als je reclame maakt voor je product? Omdat het erg effectief gebruikt kan worden in marketing. Je kunt je reclame erg goed op een specifieke doelgroep richten.

Gericht uw doelgroep bereiken

Als je een marketingcampagne start voor een duur automerk dan kun je natuurlijk gigantische posters langs de snelweg hangen, maar daar betaal je erg veel voor en je weet dan dat je poster gezien wordt door een hele rits mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn in jouw auto. Natuurlijk zijn het allemaal autogebruikers, dat is één ding, maar jouw luxe auto zullen ze lang niet allemaal zien zitten. Veel mensen zullen het een patserauto vinden, het geld er niet voor hebben of niet voor over hebben, en er zullen veel mensen bijzitten die een familieauto zoeken in plaats van een luxe sportwagen.

Auto’s verkopen via internet marketing

Als je diezelfde auto probeert te verkopen via het internet kun je erg duidelijk een bepaald publiek aanspreken: je zorgt dat je advertentie alleen voor de neus van mensen komt die zoeken op zoektermen als ‘luxe sportwagen’, ‘snelle auto’ en ‘Jaguar aanbieding’: dit zijn mensen die wellicht te verleiden zijn voor jouw auto te kiezen.

Het publiek van internet marketing

Ook zorg je dat alleen rijke mensen, die bijvoorbeeld veel geld uitgeven op webshops van Rolex en Cartier, jouw advertentie zien. Door gericht aan internet marketing te doen kom je veel verder dan random posters op te hangen die  voor eenieder te zien zijn. Je denkt beter na over je publiek.

Bezoek de website voor meer info : http://www.4internetgroep.nl/

Written by