Xento
Image default
Gezondheid

Kan een massage apparaat helpen om lichaamsvet te verbranden?

Bent u op zoek naar een methode om af te vallen zonder een dieet of het doen van lichamelijke inspanning? Wist je dat een massage zeer effectief kan werken om af te vallen? Vaak worden buikmassages aanbevolen als effectieve methode om af te vallen.

 

In dit artikel gaan wij dieper in op hoe een massage kan helpen om gewicht te verliezen. De volgende punten behandelen wij in dit artikel:

 • Bezoek je een massagesalon of koop je een massage apparaat

 • Hoe kan een massage apparaat helpen om lichaamsvet te verbranden? 

 • Wat zijn de belangrijkste mentale en geestelijke gezondheidsvoordelen van een massage behandeling?

 

Kies ervoor om een massagesalon te bezoeken of kies je voor een massage apparaat?

Heeft u er wel eens aan gedacht om een massageapparaat te kopen? Wist je dat een massage apparaat ook kan helpen om af te vallen? Het is inderdaad mogelijk. Een massageapparaat imiteert namelijk de bewegingen die een professionele masseuse maakt.Tegenwoordig is de kwaliteit van van zo’n apparaat ook zeer goed te noemen. Vooral wanneer je kiest voor een duurder model (80 tot 200 euro). Hieronder gaan wij kort in op de belangrijkste voordelen van een massage apparaat ten opzichte van het bezoeken van een massagesalon.

 • Wanneer je regelmatig wilt genieten van een massage ben je met een massage apparaat natuurlijk een stuk goedkoper uit. Het kopen van een massage apparaat is een eenmalige investering. De prijs van een massagetoestel ligt tussen de 50 en 200 euro. Wanneer je een massage salon bezoekt betaal je al snel 60 euro per sessie. Wanneer je elke week een massagesalon bezoekt dan loopt dit natuurlijk aardig op in de kosten. 

 • Met een massage apparaat kan je altijd en overal genieten van een massage. Stel je voor je wordt ’s nachts wakker en je hebt enorme pijn in je rug? Je kan niet even de massagesalon bellen. Wanneer je een massage apparaat hebt kan je jouw lichaam zelfs midden in de nacht masseren. 

 • We leven op dit moment in een pandemie. Niet veel mensen willen op dit moment een massagesalon opzoeken omdat de kans op besmetting groter is. Met een massage apparaat loop je geen risico op besmetting met het corona virus.

 

De kwaliteit van een massage van een professionele masseuse is natuurlijk altijd beter dan van een massage apparaat. Daarnaast kan je natuurlijk ook precies je wensen bespreken en op basis daarvan kan de masseuse de beste massage geven die past bij jouw situatie en wensen. Massage apparaten zijn kwalitatief echter ook heel goed en kunnen helpen bij veel verschillende gezondheidsklachten zoals:  

 • Een betere nachtrust

 • Afgenomen spierpijn

 • Afname van spanningen (stress)

 • Een betere mentale conditie

 • Je lichaam wordt flexibeler

 • Minder last van angst

 • Je zult minder last hebben van rugpijn.

 

Welk massage apparaat kies je wanneer je wilt afvallen en hoe val je door een massage af? 

Wanneer je gewicht wil verliezen door je lichaam regelmatig te masseren dan is het belangrijk dat je voor het juiste massage apparaat kiest. Belangrijk is dat het apparaat je buik moet kunnen masseren. In dit geval is het slim om voor een TENS / EMS apparaat te kiezen. Het apparaat staat via de kabels in verbinding met elektroden. Deze elektroden plak je op je lichaam. Het TENS / EMS apparaat stuurt elektrische stroompjes naar de elektroden. Via de elektroden dringen deze stroompjes het lichaam binnen en komen uit in de zenuwvezels. De stroompjes zorgen ervoor dat de zenuwvezels worden geprikkeld. Het effect daarvan is dat de spieren gaan samentrekken en worden gemasseerd. Door de samentrekkende beweging voelt het net als of je aan het sporten bent en op die manier verlies je dus ook lichaamsvet. Bij de meest TENS apparaten kan je ook de intensiteit instellen. Wanneer je kiest voor een hogere intensiteit gaan de spieren meer samentrekken en op die manier verlies je dus ook meer lichaamsvet. Op deze manier helpt een TENS / EMS om lichaamsvet te verbranden. 


Gerelateerde artikelen

Waarom vinden zoveel mensen het moeilijk om af te vallen?

De voordelen van een waterontharder

Snel en betrouwbaar een coronatest laten doen in de buurt van Venlo