Xento
Image default
Gezondheid

Depressie

Jarenlang dacht men dat lichamelijke inspanning een zeer goed middel was tegen depressies, dit blijkt nu toch minder effectief te zijn dan altijd is aangenomen. Dit blijkt namelijk uit een onderzoek  van de Rijksuniversiteit Groningen.  Maar er is toch altijd juist na onderzoeken naar voren gekomen dat depressies mede kunnen worden verholpen door lichamelijke activiteiten? Nikolaos Stavrakakis van de Rijksuniversiteit Groningen stelt dat de verbanden zwak zijn en de individuele verschillen erg groot zijn.

Dit zijn de conclusies nadat hij naar dit thema meerdere onderzoeken heeft uitgevoerd. Zo heeft hij 2200 jongeren vijf jaar lang gevolg en zijn conclusie was dat weinig beweging zowel een oorzaak als een gevolg kan zijn van depressieve stemmingen. In een ander onderzoek onderzocht hij de relatie tussen lichamelijke beweging en stemming. Dit deed hij bij zowel gezonde als depressieve mensen. Het bleek dat kort na het sporten iedereen een positief effect opmerkte bij de stemming, dit gevoel ebde alleen bij beide testgroepen snel weg. Ten slotte onderzocht Stavrakakis vijf jaar lang of jongens en meisjes die aan wedstrijdsport doen daarmee een depressie kunnen voorkomen. Hier bleek ook totaal geen verband tussen te bestaan.

Moeten mensen met een depressie dan maar massaal aan de antidepressiva? Het is verstandiger om eerst medicijnen te gebruiken die minder vervelende bijwerkingen hebben zoals 5-HTP.  Dit middel wordt door ons lichaam gebruikt als een voorloper voor de neurotransmitter serotonine. De neurotransmitter serotonine is een stofje dat onze stemming bepaalt. Omdat bij mensen die depressief er een tekort is in het lichaam aan serotonine werkt dit medicijn vrij goed. Het product is tegenwoordig ook te koop op websites zoals topvitamins.nl. Dit is een webwinkel waar tal van natuurlijke supplementen eenvoudig te koop zijn. De levering bij deze webwinkel is snel want voor tien uur in de avond besteld betekent dat je de producten de volgende dag al in huis hebt.

Bezoek de website voor meer info : http://www.topvitamins.nl