Xento
Image default
Gezondheid

Chiropractie

Chiropractie is een therapiemethode waarbij de chiropractor zijn handen gebruikt en in staat is om problemen met betrekking tot het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom, te diagnosticeren, te voorkomen en te behandelen. Degenen die veel tijd zittend doorbrengen, leven meestal met ongemak en rugpijn. Deze pijnen zijn het resultaat van verschillende factoren die meestal te maken hebben met een slechte houding, repetitieve bewegingen, gebrek aan stretching en zelfs de uiteindelijke spanning, deze laatste is heel erg voelbaar in het nekgebied.

In een poging om de kwaliteit van het leven in de organisatie te verbeteren, hebben verschillende bedrijven geïnnoveerd door diensten te zoeken die de werknemers verlichting brengen bij symptomen van stress en vermoeidheid, naast de preventie tegen beroepsziekten.

Veel mensen weten echter niet precies wat chiropractie is, omdat het geen wijd verspreide techniek is. Wil je meer weten over chiropractie? Lees verder en zie hoe deze vorm van alternatieve geneeskunde veel voordelen voor uw gezondheid kan opleveren.

 

 

Wat wordt er verstaan onder chiropractie?

Deze praktijk bestaat uit een behandeling die gericht is op het herstel en het behoud van de gezondheid, met behulp van manuele technieken die in staat zijn om wervelsubluxaties die pijn en ongemak veroorzaken te voorkomen en te verbeteren.

Het is een over het algemeen pijnloze methode waarbij de chiropractor investeert in aanpassingen van de wervelkolom om de juiste functies van het zenuwstelsel te herstellen, dysfuncties te corrigeren en het lichaam een natuurlijke genezing mogelijk te maken.

Hiervoor past de chiropractor een precieze kracht toe op het specifieke te behandelen gebied, die in staat is om de beschadigde gebieden opnieuw uit te lijnen, waardoor de neurale stroom kan worden genormaliseerd en het ongemak kan verdwijnen.

 

Hoe gebruik je chiropractie in de bedrijfsomgeving?

Problemen zoals een slechte houding, repetitieve bewegingen, stress en sereniteit komen vaak voor in de organisatorische omgeving en veroorzaken een verkeerde uitlijning van de wervels, waardoor ze niet normaal kunnen bewegen en pijn en ongemak veroorzaken. Op de lange termijn kunnen ze ook ernstige ziekten veroorzaken, naast een directe invloed op de professionele prestaties van de werknemer.

De chiropractie is, naast het corrigeren van deze afwijkingen, zeer nuttig bij behandelingen voor irritatie, stress, spanning en andere problemen die van invloed kunnen zijn op mensen die in een organisatorische omgeving leven.

De behandeling wordt meestal uitgevoerd in een gereserveerde ruimte, met sessies van 15 tot 30 minuten en zeer interessante resultaten op korte termijn. Daarvoor moet de professional een evaluatie maken, het aantal benodigde sessies aangeven en een gepersonaliseerd behandelingsprotocol opstellen.

Voor meer informatie bezoekt u de website van chiropractor bennekom in Nijmegen.