Xento
Image default
Eten en drinken

Toscaanse wijn uit het dorp Montalcino

De Toscaanse wijn op de website van ITALIEwijnen.nl komt uit verschillende streken. Zo ook uit het zuiden van Toscane. Om precies te zijn het dorp Montalcino. In dit dorp wordt een van de bekendste wijnen gemaakt, namelijk Brunello di Montalcino. Deze smaakvolle wijn wordt gemaakt volgens strenge kwaliteitsregels. Daarnaast is het verplicht om deze Toscaanse wijn vier jaar te rijpen, maar ook moet deze beschikken over een lange houdbaarheid. Neem bijvoorbeeld de Riserva, deze wijn moet zelfs nog langer rijpen. Namelijk vijf jaar, waarvan twee jaar minimaal op hout.

De grootse wijn in Italië

Naast dat de Brunello di Montalcino een bekende wijn is in Toscane, is deze Toscaanse wijn zelfs een van de grootste in Italië. Wist u dat De Brunello di Montalcino gemeten wordt met de beste Barolo wijnen? Dit komt, omdat deze wijn dezelfde structuur heeft. Als u op zoek bent naar een elegante wijn, die niet te donker is en heel veel smaak heeft, dan is de Brunello di Montalcino echt iets voor u. De druif die wordt gebruikt voor deze Toscaanse wijn is de Sangiovese Grosso of de Brunnellodruif. Dat is een kloon van de veel gebruikte Sangiovesedruif. Ook als u op zoek bent naar een wijn die goed samen gaat met gerechten met gergrild vlees, kaas of harde worsten, zoals salami en ham, dan is de Brunello di Montalcino een complex en uitstekende match om te serveren.

Proef ook de Toscaanse wijn uit Montepulciano

Iets verder op bij Montalcino, ligt het dorpje Montepulciano. Montepulciano ligt hoog in de bergen, waar je als toerist een prachtig uitzicht hebt over Toscane. Ook in dit dorpje wordt er Toscaanse wijn gemaakt, de meeste bekende is de Vino Nobile di Montepulciano. De naam zegt het al: gemaakt in dit dorp. Bekijk het gehele assortiment van Toscaanse wijn bij ITALIEwijnen.nl, zij hebben echte pareltjes voor betaalbare prijzen.

https://www.italiewijnen.nl/