Xento
Image default
Electronica en Computers

Welk type draadloze koptelefoon past bij jou?

Met zo veel verschillende soorten draadloze apparaten op de markt is het soms lastig het product te vinden dat precies bij jouw behoeften past. Er zijn draadloze koptelefoons die werken met Bluetooth, infrarood of radiofrequentie. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel leggen we het verschil tussen deze drie typen uit en helpen we je de beste draadloze koptelefoon te vinden.

 

 

Radiofrequentiekoptelefoons

 

Draadloze koptelefoons op radiofrequentie zijn onze favoriet vanwege het grote bereik, de betaalbare prijs en de goede kwaliteit van het geluid. Veel van de high-end producten van dit type, bijvoorbeeld de Pioneer SE-DIR800C, Sennheiser RS180 en Sony MDR-DS6000 RFmodellen, leveren glashelder geluid.

 

Nadat de transmitter in de audiobron geplugd is, bijvoorbeeld in de TV of stereo-installatie, stuurt de transmitter het signaal naar de draadloze koptelefoon. De meeste van deze draadloze koptelefoons lopen op een batterij. De transmitter dient dan zowel als oplader als een handige plek om je draadloze koptelefoon op te bergen.

 

Een van de nadelen van draadloze koptelefoons is de mogelijkheid van ruis op de verbinding terwijl je aan het luisteren bent. We merkten ook dat de meeste producten die we beoordeelden moeite hadden met de bas. Door de batterijen in de koptelefoon zijn de radiofrequentie koptelefoons vaak zwaarder dan koptelefoons met een snoer. 

 

Infrarood koptelefoons

 

Infraroodtechnologie wordt op vele manieren gebruikt. Alles van telescopen tot sauna’s maakt gebruik van verschillende soorten infraroodtechnologie. De basisinfraroodtechnologie is “light emitting diodes” (LED). De LED maakt gebruik van een geconcentreerde straal onzichtbaar pulserend licht. In het geval van draadloze koptelefoons wordt dit licht van de transmitter naar de koptelefoon gebracht.  Dit vereist een zicht zonder obstakels tussen transmitter en koptelefoon.

 

Dit soort koptelefoons worden in de volgende situaties vaak gebruikt:

 

• In de auto om zonder de bestuurder te storen dvd’s te kijken of muziek te luisteren • Om thuis tv of films te kijken terwijl je partner of een ander familielid slaapt • In de buurt van gevoelige elektronische apparatuur waar radiofrequentiekoptelefoons storingen zouden kunnen veroorzaken.

 

Infrarood koptelefoons zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan radiofrequentiekoptelefoons en Bluetooth koptelefoons. Er is ook geen ruis op de verbinding tussen audiobron en koptelefoon. Er zijn minder audiofiele mogelijkheden met deze koptelefoons en ze hebben zelden geavanceerde opties zoals surround sound. 

 

Bluetooth koptelefoons

 

Bluetoothtechnologie is het bekendst vanwege het gebruik in mobiele telefoons. Dat is ook de meest voorkomende toepassing. Bluetooth headsets zijn nu bij de meeste smartphones standaard inbegrepen en ze zijn ongelooflijk handig. Hun minder populaire broertje, de Bluetooth koptelefoon, kan helpen om geluid van extreem goede kwaliteit met een zeer beperkt bereik te produceren. Deze koptelefoons zijn ideaal om van irritante snoertjes af te komen als je naar je iPod of andere Bluetooth-enabled MP3 speler luistert.

 

De switch van mobiele telefoons naar stereo sound is de Bluetoothtechnologie zwaar gevallen en we raden je aan heel voorzichtig te zijn als je een product uitkiest, omdat de geluidskwaliteit vaak veel minder sterk is. Reken erop dat je voor zelfs maar acceptabel geluid een paar honderd euro moet uitgeven aan een kwaliteitskoptelefoon met Bluetooth.

 

Of je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon om tv te kijken als je vrouw slaapt of je een zware gamer bent die op zoek is naar het beste koptelefoonsound, er is een draadloze koptelefoon die bij je behoeften past.

 

Bij Bluetoothkoptelefoon.com doen ze het zoekwerk voor je, zodat jij dat niet hoeft te doen.