Xento

mrt 22 2017

Met mobiele personenalarmering bent u altijd en overal veilig

Een hulpmiddel als personenalarmering voor thuis wordt steeds bekender. Dit is maar goed ook, want het apparaat is een ware uitkomst voor veel oudere die graag thuis blijven wonen. Er kan een apparaat in huis worden geïnstalleerd of u krijgt een alarm om uw pols of hals. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Personenalarmering kan gewoon voor u worden geïnstalleerd. Dat is ook belangrijk want zo bent u er zeker van dat het goed werkt. Hierbij dient u het persoonsalarm in contact te brengen met iemand waarvan u weet dat deze u snel kan helpen. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Leefstijlmonitoring als alternatief voor personenalarmering

Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk gewoon in hun eigen huis blijven wonen. Het is maar goed ook dat er hier tegenwoordig vele oplossingen voor zijn. Een voorbeeld hiervan is het valalarm voor senioren. Ook bestaat er een mobiele personenalarmering voor wanneer u de deur uit bent en er een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook bestaat er leefstijlmonitoring. Dit is een mooi alternatief voor alleenstaande ouderen waarvoor gewone personenalarmering niet geschikt is. Daarbij wordt een personenalarm gedragen, bijvoorbeeld om de hals of pols. Sommige ouderen willen of kunnen dit niet. In dat geval is leefstijlmonitoring ideaal. Er worden bewegingsmelders in huis geplaatst, die gevaarlijke situaties meteen signaleren. Mantelzorgers kunnen via dit systeem van personenalarmering alles goed in de gaten houden. Een personenalarm of valalarm is dan niet langer nodig.

Bezoek de website voor meer info :

Written by