Xento

feb 15 2017

Authenticiteit van voedingsmiddelen testen: voedselveiligheid garanderen

De authenticiteit van voedingsmiddelen testen is van groot belang. Voedselveiligheid wilt u immers garanderen en u wilt de consument geen besmette voedingsmiddelen verkopen. Voedingsmiddelen moeten tegenwoordig steeds sneller geproduceerd worden en komen van heinde en verre in onze schappen terecht. Maar weet u eigenlijk wat u koopt, of verkoopt? U kunt de authenticiteit van uw voeding laten testen door een laboratorium zodat u zeker weet dat het voedingsmiddel bestaat uit wat er op de verpakking wordt aangegeven. Omdat we tegenwoordig ons voedsel van over de hele wereld komt, richten producenten zich soms meer op de houdbaarheid van een product en de kosten van de productie, dan op de voedingswaarde en beperken zij zich tot bijvoorbeeld een Salmonella of Listeria analyse. Door de authenticiteit te laten testen volgens de voedselveiligheid wetgeving, weet u weer wat u eet. En natuurlijk dat u als ondernemer niet teveel betaald voor producten die niet zijn wat ze lijken.

Deskundig advies over voedselveiligheid en wetgeving

Ook voedsel dient aan bepaalde wet- en regelgeving te voldoen. Voldoet voedsel daar niet aan, dan kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan. We leven tegenwoordig in een globale samenleving en ook onze voedingsmiddelen komen van over de hele wereld naar Nederland. Voedselveiligheid wetgeving is dan ook lastig vaarwater. Er moet immers rekening gehouden worden met allerlei, soms sterk uiteenlopende, lokale, nationale, en internationale wetgeving op het gebied van een verplichte Listeria of Salmonella analyse. De etikettering en het testen van de authenticiteit van voedingsmiddelen is zo mogelijk nog lastiger aangezien dan taalbarrières ook een rol gaan spelen. Bij Merieux NutriSciences kunnen wij u adviseren op het gebied van voedseletiketerring door nieuwe voedingsmiddelen te voorzien van het juiste etiket dat voldoet aan de immer veranderende wetgevingen in verschillende landen en werelddelen. Voor de export van uw voedingsmiddelen is dit essentieel aangezien een letterlijke vertaling meestal niet voldoende is.

Met een Listeria analyse voorkomt u gezondheidsrisico’s

Heeft u weleens van een Listeria analyse gehoord? Deze wordt doorgaans uitgevoerd p[ bijvoorbeeld vlees en kaas. Listeria is een bacterie die, na het consumeren van besmette producten, kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten en kan in sommige gevallen zelfs de dood tot gevolg hebben. Het laten uitvoeren van een Listeria analyse is, net als een Salmonella analyse dan ook de manier om voedingsmiddelen veilig in de schappen te krijgen. Listeria komt veel voor in voorverpakte en kant-en-klare voedingsproducten en juist die producten zijn tegenwoordig erg in trek bij mensen die een druk schema hebben. Merieux NutriSciences kan de Listeria analyse uitvoeren en beoordeeld meteen de risico’s van uw producten. Voedselveiligheid wetgeving is een belangrijk punt voor ons allemaal, dus neem het zekere voor het onzekere en laat een analyse uitvoeren bij een van de 70 geaccrediteerde laboratoria van Merieux NutriSciences over de hele wereld. En laat meteen de authenticiteit van voedingsmiddelen testen zodat u weet waar u voor betaald.

Bezoek de website voor meer info :

Written by