Xento
Image default
Dienstverlening

Alles wat je moet weten over huidtherapie

Het kan zijn dat je huid niet meer helemaal mooi is door het koude en gure winter weer. Misschien heb je zelfs wel last van klachten of aandoeningen. Dit kan ontzettend vervelend zijn. Het is verstandig om een bezoek te brengen aan een huidtherapeut. In dit artikel vertellen we jou alles over huidtherapie. 

Over de huidtherapeut 

Een huidtherapeut heeft voor zes jaar lang wetenschappelijk onderwijs gevolgd. Hij is hierbij afgestudeerd als arts. Dit betekent dus dat hij zeer deskundig is in het behandelen van verschillende aandoeningen. Ook kan hij cosmetische ingrepen uitvoeren, zoals een tatoeage, verwijderen. Betrouwbare huidtherapeuten zijn te vinden op sites als Mourits huidtherapie. Je wilt natuurlijk wel een goede huidtherapeut, anders komt je huid er nog slechter uit dan dat het in eerste instantie was. 

Zo gaat hij te werk

Een huidtherapeut ontvangt patiënten met een al vastgestelde diagnose. Een huidtherapeut mag deze namelijk niet stellen. Als je een aandoening hebt, ga je dus eerst altijd langs de dermatoloog of arts. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de huidtherapeut voor een behandeling.  Een huidtherapeut zoekt naar het meest geschikte behandelingstraject voor jou. Hierin zal hij beoordelen of het probleem met de juiste medicijnen of zalfjes kan worden opgelost of dat er meer moet gebeuren.  Vervolgens zal de huidtherapeut je begeleiden door het proces. Hij zal regelmatig beoordelen of je aandoening al beter is geworden. 

Wat zijn de kosten van een huidtherapeut

Het is erg prijzig om je huid weer volledig te laten stralen. Gelukkig wordt een groot deel tegenwoordig vergoed door je zorgverzekeraar. Vroeger was het namelijk zo dat de zorgverzekering helemaal niet open stond voor het vergoeden van deze belangrijke ingrepen. Hierdoor bleven veel mensen met hun klachten zitten. Gelukkig kun je tegenwoordig dus gerust een afspraak maken bij de huidtherapeut.

Perfect voor jou?

Heb je ontzettend veel last van jouw aandoening? Ervaar je meerdere klachten en voel je je niet meer mooi wanneer je in de spiegel kijkt? Dan is het handig om een huidtherapeut in te schakelen. Deze is namelijk gespecialiseerd in het behandelen van je huid. Daarnaast begeleidt hij jou door het gehele proces, en wordt het meeste door de zorgverzekeraar vergoedt. Een huidtherapeut is dus een geschikte oplossing!