Xento
Image default
Bedrijven

Waarom heet Zuid-Beveland niet Walcheren?

Als je op de kaart kijkt van Nederland, zie je dat alle eilanden aan de Noordzee, duidelijk allemaal hun eigen naam hebben. Het kan dan ook vreemd zijn, als je kijkt naar de eilanden van provincie Zeeland. In Zeeland is dat namelijk niet zo. Zo heb je het schiereiland zeeland en het schiereiland Zuid-Beveland. Toch zijn deze eilanden gewoon met elkaar verbonden. Op de landkaart van Nederland, zie je eigenlijk één schiereiland. Wil je wel weten hoe dat komt? Lees dan verder.

Goes

Goes is een heel mooi plaatsje in Zeeland. Het bevindt zich op het schiereiland Zuid-Beveland. Heb je een rijles van een rijschool in Goes? Dan kun, als je vanuit de rijschool in Goes naar Walcheren gaat, gewoon doorrijden naar het eiland Walcheren. Zuid-beverland en Walcheren zitten namelijk zoals gezegd aan elkaar vast. Waarom dan toch die andere naam? Dat komt om dat oorspronkelijk Walcheren een eiland was, los van Zuid-Beveland. Alleen is dit door menselijk ingrijpen veranderd.

Rijschool Walcheren en rijschool Goes.

Wil je rijlessen nemen bij een rijschool Walcheren of een rijschool Goes? Dan maakt het niet zoveel uit of je nu in Goes woont of in Walcheren. Met een half uurtje rijden kun je van de ene plaats naar de andere plaats. Vroeger kon dat dus niet zomaar. Dan had je vervoer over het water nodig.

Noord-Beverland

Naast Zuid-Beveland en Walcheren is er in het noorden ook nog Noord-Beverland. Dit gebied zit ook gewoon vast aan zowel Zuid-Beveland en Walcheren. Noord-Beverland en Zuid-Beverland waren net als Walcheren eerst eilanden. Hier was het ook de mens die dit heeft aangepast.

Genieten van Zeeland

Al met al is er dus een heleboel veranderd in Zeeland alleen al voor de voormalige eilanden Zuid-Beveland, Walcheren en Noord-Beveland. In de loop van de tijd zijn alle eilanden met elkaar verbonden. Bovendien zijn het geen eilanden meer schiereilanden, omdat het ook niet meer volledig omringd is met water. Het is dus ook verbonden met het vaste land van Nederland.

Het voordeel hiervan is dat zowel Zuid-Beveland, Walcheren en Noord-Beveland goed bereikbaar zijn met de auto. Tijd dus om snel autorijlessen te nemen, zodat je van dit voordeel optimaal kunt genieten. Lekker rijden naar de zee, wie wil dat nu niet?

https://rijschool4u.nl/