Xento
Image default
Bedrijven

Tuin klaarmaken voor het voorjaar

Ieder seizoen vraagt een ander onderhoud van je tuin. Lente, zomer, herfst, winter. Met een zachte winter en de lente opkomst, is het tijd om je tuin voor te bereiden op het voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan de volgende 7 dingen.

Snoeien

Maart is de ideale maand om bloemen te snoeien. Hiermee bevorder je nieuwe groei. Een goed voorbeeld is de hortensia. Takken ouder dan drie jaar en verzwakte takken van de hortensia kun je het beste tot op de bodem terugsnoeien. Let wel op dat je niet alle takken wegsnoeit. De meeste hortensiasoorten bloeien namelijk op ‘oud hout’, takken die minimaal een jaar oud zijn.

Tuinhuis opruimen

Het is ook goed om je tuinhuis op maat of berging op te ruimen. Wellicht zijn je tuinmeubelen in een slechte staat en is het tijd om deze weg te doen. Het is ook tijd om eens te kijken of al je gereedschappen nog in orde zijn en deze te sorteren. Dit is het ideale moment om het tuinhuis goed te bezemen.

Bollen en zaden

Niks is mooier dan een paar bollen en planten. Je kunt uitgebloeide hyacinten en tulpen die hun werk in huis hebben gedaan een mooi plekje geven in de border. Deze zullen het jaar daarna opkomen. Ook kun je nu al veel zomerbloemzaden planten in de tuin. Zo beleef je in juni en juli al plezier aan zomerbloemen. Door de hoge temperaturen loop je weinig risico dat de zomerbloemen vroegtijdig sterven.

Groene aanslag verwijderen en terras klaarmaken

De tuinmeubelen kunnen ook weer uit het tuinhuis op maat gehaald worden. Als het lekker weer is, is dat het perfecte moment om de meubelen een onderhoudsbeurt te geven. Controleer ook of het tuinhuis zelf aan onderhoud toe is en of de schutting nog in een goede staat is. Met een hogedrukspuit maak je het terras schoon.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/