Xento
Image default
Bedrijven

Groen zwembadwater

Wat moet je doen bij groen zwembadwater?

Zwemmen in uw eigen zwembad is een heerlijke gedachte

Omdat de zomers steeds warmer worden, plaatst men steeds vaker een zwembad in de tuin. Het is natuurlijk heerlijk als u na een lange en vermoeiende hete werkdag thuis komt om u dan in uw zwembad te verfrissen. U moet er wel voor zorgen dat het zwembad onderhoud in orde is. Zwembad onderhoud is niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Een groen zwembad

Wanneer er geen goed onderhoud van het zwemwater is, zal dat groen of bruin kunnen worden. De verkleuring van het zwemwater ontstaat doordat er leven in het water is. Het zwemwater zal groen verkleuren als er algen inkomen. Bij veel zwembadeigenaren zijn algen een groot probleem. Ze verpesten het zwemplezier. Als er algen in het zwemwater aanwezig zijn, kunnen er ook bacteriën, schimmels en virussen in het water zitten die we niet kunnen zien. Daarom is het belangrijk om met een vaste regelmaat het zwemwater te ontsmetten. Wanneer u in het groene water zou zwemmen kunt u bacteriën en virussen binnenkrijgen. Daar zou u behoorlijk ziek van kunnen worden.

Kun je zwemmen in groen zwembadwater?

De vraag: “kun je zwemmen in groen zwembadwater” kunt u in principe met “ja” beantwoorden. U moet er wel voor zorgen dat u het zwembadwater niet binnenkrijgt. U kunt van het groene water behoorlijk ziek worden, omdat u misschien gevaarlijke bacteriën of virussen binnenkrijgt. U moet het krijgen van een groen zwembad voorkomen. Zodra u ziet dat u groen zwembadwater heeft, is het zaak eerst daar de nodige handelingen voor te verrichten voordat u weer veilig kunt gaan zwemmen. Algengroei, slechte desinfectie of een overschot van cyaanzuur kunnen het groen worden veroorzaken. Zorg ervoor dat het zwembadwater constant wordt gefilterd en gebruik de juiste chemicaliën. Chloor of anti-alg houden de algen uit het zwemwater.

Troebel zwembadwater helder maken

Het troebel zwembadwater helder maken is in de meeste gevallen niet moeilijk. In veel gevallen is kalkafzetting een mogelijke oorzaak. Kalk laat los uit het water wanneer het zwembadwater niet meer in balans is. Meet daarvoor met vaste regelmaat de PH-waarde, temperatuur, hardheid en de alkaliteit van het zwembadwater. Er kan ook een overschot van het aanwezige chloor zijn. Zodra u een zwembad heeft is het belangrijk dat u altijd het zwemwater controleert en de nodige handelingen verricht om het zwembadwater in een goede conditie te houden. Troebel zwembadwater helder maken zal niet nodig zijn bij een goed onderhoud.

Bezoek de website voor meer info : https://alleswater.nl/