Xento
Image default
Bedrijven

De beste tips voor een dagje uit in Tilburg!

De provincie Noord-Brabant heeft heel veel leuke steden die echt het bezoeken waard zijn. Denk maar eens aan Breda, Den Bosch, Eindhoven en vergeet ook het gezellige Tilburg niet! Tilburg is een zeer sfeervolle en gezellige stad. Ook is Tilburg een van de must-see steden van deze tijd. Kun jij wel wat tips gebruiken voor je volgende bezoek aan deze gezellige stad in het zuiden van ons land? Hieronder staan een aantal tips voor Tilburg die het bezoek zeker extra speciaal maken!

Welke restaurants, bars en cafés mag je niet missen?            

Tilburg staat bekend als een industriële stad. Een leuk voorbeeld hiervan is de Spoorzone. Hier werden vroeger treinen gebouwd en onderhouden. De afgelopen jaren zijn leegstaande panden ingenomen door nieuwe restaurantconcepten, de een skatepark, trendy bedrijven en worden er regelmatig leuke feesten gehouden, zoals de Festiviteiten, Mundial en Daisy Festival. Bij Club Smederij kan je terecht bij Rewind of De Microclub. Je kunt bijvoorbeeld heel goed eten in het restaurant van Houtloods of in de aangrenzende Wagon. Je krijgt een echt stadsgevoel als je een kopje koffie bestelt bij Stoom013, de oude treinwagon naast Skatepark the Hall of Fame.

Ook de Piushaven in Tilburg is het bezoeken waard. Tilburg ligt namelijk aan het Wilhelminakanaal en heeft daarmee een binnenhaven, die de afgelopen jaren is getransformeerd van een simpele stadshaven tot een super gezellige hotspot. Op zonnige dagen ligt de haven vol met boten. Je kunt zelfs een bootje huren of genieten in de zon in een van de vele gezellige terrassen.

Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen?

Het centrum van Tilburg heeft de afgelopen jaren een grote opknapbeurt gekregen. Het resultaat is een binnenstad waar je je heel goed kunt shoppen kunt doen. Loop door straten zoals de Heuvelstraat, Emmapassage en Pieter Vreedeplein. Hier vind je voornamelijk winkelketens met grote filialen als Primark, Zara, Levi’s en Scotch and Soda. Maar ook lokale ondernemers zoals Jimmy’s Mode, ReIssue, Livius en Gianotten Mutsaers. Super gezellig dus! Daarnaast is een bezoekje brengen aan het Stadspark ook super leuk, zeker op zonnige dagen! Of bezoek het park Moerenburg dat op loopafstand van het centrum ligt. Of wellicht vind je het wel leuk om met een motor te touren door de omgeving van Tilburg. Check dan zeker eens voor motorrijles Tilburg. Met motorrijles Tilburg maak jij je bezoek aan Tilburg extra speciaal. Er is tevens een groot aanbod aan motorrijles Tilburg.

https://rijschoolintilburg.nl/motorrijschool-tilburg/