Xento
Image default
Auto's en Motoren

Tesla is een echte pionier

Het merk Tesla is bij vrijwel iedereen bekend. Het startte door zijn unieke propositie een ware revolutie in de automarkt. Tesla is een echte pionier op het gebied van elektrisch rijden. Tesla is opgericht in 2003 en heeft zich gericht op het ontwikkelen van auto’s die onderscheidend zijn op gebied van vormgeving, innovatie en prestaties.

Tesla is een relatief nieuwe autoproducent. Het werd opgericht in 2003 door Martin Eberhard en Marc Tarpenning in Palo Alto in het hart van Sillicon Valley. Tesla produceert alleen elektrische aangedreven auto’s. De groei van het bedrijf accelereerde onder leiding van de excentrieke investeerder en visionair Elon Musk.

Musk heeft een groter doel voor ogen dan het succesvol maken van Tesla. Dat bewijst hij onder meer als hij in 2014 patenten van Tesla vrijgeeft. Alle autofabrikanten mogen er gebruik van maken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor juridische stappen.

Het Europese hoofdkantoor van Tesla is sinds 2013 gevestigd in Amsterdam. In Tilburg vindt nu nog assemblage plaats. Er is aangekondigd dat dit eindig is.

Populaire Modellen

Populaire Tesla-modellen zijn de Model S , Model X en Model 3. Model S Private Lease biedt een luxe sedan met ruimte voor vijf volwassenen. De Tesla Model X is een grote SUV en heeft ruimte voor zeven volwassenen. Hij heeft opvallende vleugeldeuren.

De Tesla Model 3 is een sedan en het meest voordelige Tesla-model. De Model 3 valt op door het minimalistische interieur waarin alleen een stuur en een groot bedieningsscherm aanwezig zijn. De Tesla Model Y is de SUV-variant op de Model 3. De Model Y is iets groter. 

Tesla Lease

De verkoopcijfers van Tesla maken inzichtelijk dat het merk steeds meer aan populariteit wint. In zowel de verkopen van nieuwe Tesla modellen als Tesla Private Lease is zeer duidelijk een opgaande lijn te zien. De hoge aanschafprijs van elektrische auto’s verklaart waarom er veel gekozen wordt voor Private Lease Elektrische Auto. Mensen die niet de hoofdprijs voor het kopen van een elektrische auto, maken met Model Y private lease een uitstekende keuze.

Model 3

Snel, betaalbaar en volledig elektrisch, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Tesla Model 3 is op de markt gebracht om een breder publiek te benaderen voor elektrisch rijden. Als je kijkt naar het Tesla Model 3 Private Lease aanbod, dan je ook dat de auto’s tegen al tegen aantrekkijk maandbedrag worden aangeboden.

De Model 3 heeft een zeer sportieve uitstraling en heeft een actieradius waarmee je een relatief grote afstand kunt afleggen. De auto heeft een stijlvolle maar minimalistische inrichting. Dit komt doordat je voornamelijk het grote scherm op het dashboard gebruikt om de auto te bedienen.

Het instapmodel van Tesla was de meest verkochte auto van 2019 en kreeg in 2020 een facelift.