Xento
Image default
Auto

Zwitserland is geweldig voor Ferrari-liefhebbers

In Nederland zijn maar een beperkt aantal autodealers, die auto’s als Lamborghini’s of de misschien wel meest populaire auto onder de rijkste mensen aanbieden: de Ferrari. Nee, als u hier een dergelijke auto wilt aanschaffen is, los van de prijs, de auto vaak erg slecht onderhouden, hebben de auto’s vaak vrij hoge kilometerstanden en worden er dus erg weinig van dat soort exclusieve auto’s aangeboden. In tegenstelling tot een land als Zwitserland, waar de prijs niet zoveel verschilt van Nederlands prijzen, maar het onderhoud is altijd pico bello in orde, de kilometerstand is vaak laag en er is een enorm aanbod. Dat de prijs gelijk is, is dan minder belangrijk, aangezien als u een dergelijke auto koopt, het logisch is dat u flink wat geld in bezit heeft.

Zwitersland import

U kunt in Zwitserland natuurlijk zelf op zoek, door verschillende autodealers te bezoeken, echter kunt u beter op zoek gaan naar uw Ferrari via websites als AutoScout24.ch.

auto importeren uit zwitersland

Als u besloten heeft een Ferrari te laten importeren, zijn een aantal tips zeer handig. Sowieso moet u bedenken dat Zwitserland geen EU land is. Dit heeft enkele effecten. Zo moet u BTW afdragen als u een auto naar de EU transporteert. 21% om precies te zijn, tenzij u het in Luxemburg laat importeren. Daar kunt u tegen maar 15% uw auto invoeren, hetgeen 6% BTW voordeel heeft. Als het om veel geld gaat, kan het u dus een hoop besparen.

Verder heeft u recht op vrijstelling van de invoerrechten, aangezien Ferrari’s natuurlijk in Italië gemaakt worden, een land dat wel bij de EU hoort. Hiervoor dient u een oorsprongsdocument te hebben.

Daarnaast kunt u indien u de auto naar Nederland exporteert de 8% BTW die u in Zwitserland moet betalen, terugvragen.

BPM aangiftes en berekenen.

Het is belangrijk alvorens de aankoop de BPM vast te stellen.

Zorg er verder voor dat u altijd, voordat u de Ferrari koopt, controleert of de servicebeurten zijn gedaan. Kwaliteit is namelijk zeer belangrijk voor een Ferrari, aangezien u lang plezier wilt hebben van iets waar u veel geld voor betaalt. Zorg er ook voor dat de BPM door een auto import bedrijf wordt berekend. 

Laat u ten slotte goed adviseren voordat u een auto koopt, zodat u zeker weet dat u zo min mogelijk hoeft te betalen en dat de kwaliteit van de auto juist zo hoog mogelijk is. BPM aangiftes en berekenen.

Bezoek de website voor meer info : http://www.importautos.nl/auto-importeren-uit-europa/