Xento

feb 27 2014

Plasti dip

Plasti dip

Als fervent autoliefhebber heb ik zelf een aardige collectie opgebouwd door de jaren heen. Een tweetal sportwagens, een gewone auto voor het dagelijks gebruik en een stoere auto die ik zo af en toe eens update. Dat noemt men tuning en dit houdt in dat ik allerlei dingen aanpas. Zowel het interieur, het exterieur en aan de motor ben ik soms urenlang tijd mee kwijt. Heerlijk vind ik dat. Ook is het erg leuk om dan met je wagen op speciale tuningbeurzen te kunnen pronken. Zeker nadat ik plasti dip tegen ben gekomen, dat heeft mijn leven voorgoed veranderd. Dit klinkt wel heel emotioneel, ik overdrijf hier ook een beetje, maar plasti dip heeft het tunen voor mij echt nog leuker gemakt omdat je nu enorm kunt spelen met het uiterlijk van je auto en de losse auto-onderdelen als het aankomt op kleur. Plasti dip is namelijk leverbaar in vrijwel alle kleuren die je kunt bedenken. Kijk maar eens op de website van de plast dip leverancier hier in Nederland: paintdipcenter.nl. Zij zijn gevestigd in Twente en hebben daar dan ook vier vestigingen. Twee in Enschede, eentje in Oldenzaal en ook een in Almelo. Mocht je daar in buurt wonen of er eens langs reizen dan raad ik zeker aan om in een van deze filialen eens een kijkje te nemen. Je zult ogen te kort komen bij wijze van spreke. Ik woon zelf in Hengelo dus dat komt erg goed uit. Zodoende ben ik daar dan ook vaak te vinden als ik op zoek ben naar nieuwe kleuren om mijn auto mee te versieren. En plasti dip is ook helemaal niet duur. Dat komt waarschijnlijk mede omdat je plasti dip ook kan bestellen in een webwinkel en dat is vaak wat de meeste klanten in de Benelux zullen doen.

Plasti dip haal je bij Paintdip Center

Als je niet al te veel weet van tunen dan is het verstandig om voor die tijd de instructies goed te lezen. Zorg ervoor dat alles goed geventileerd is als je de auto gaat overspuiten met plasti dip. Losse onderdelen kan je ook alleen verven. Bijvoorbeeld de velgen of de spoiler. Zodoende kan je er voor kiezen om verschillende plasti dip kleuren te gebruiken. Het is uit onderzoek gebleken dat het exterieur het belangrijkste is voor tuners. Minstens 30 procent knutselt aan de buitenkant van zijn auto. Denk hierbij aan het tinten van de ramen. Het blijkt dat je in de top vijf tuning-steden maar liefst viermaal het tinten op de eerste plek tegenkomt. Daarnaast kan je het uiterlijk veranderen met behulp van stickers of xenon koplampen. Of door je auto over te spuiten plasti dip. Dit is zeker een groeiende markt en ik zie vaak op beurzen dat de rek er nog lang niet uit is. Mocht je trouwens afvragen wat de top vijf steden zijn, dan heb ik hier een lijstje van groot naar klein:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Eindhoven
  • en Nijmegen

Het tinten van ramen is verreweg het meest populair in de top getunede steden. Opvallend is tevens dat alles wat te maken heeft met banden, van velgen tot wieldoppen ook een actieve bezigheid is in deze plaatsen en dientengevolge in die provinciën. Een leuk weetje: het minst wordt er getuned in West-Terschelling. Dat soort informatie weet ik dan allemaal weer, dat krijg je als je auto-gek bent. Mijn vrouw vraagt zich weleens af wie er eigenlijk op de eerste plaats staat. Maar wees gerust, zelfs met plasti dip zal mijn vrouw altijd op de eerste plek komen te staan. Dat staat als een paal boven water. Gelukkig heeft zij ook allang vrede met mijn passie voor auto’s en mijn voorliefde voor plasti dip.

Neem gerust contact met hen op

Je begrijpt wel dat plasti dip echt de uitvinding van de eeuw is voor mij. Zo kan ik bij wijze van spreke elke week mijn auto verven zonder enig probleem. Dankzij de handige youtube filmpjes is dit voor iedereen in no time te leren. Ook kan je ze gaan volgen via de sociale media zoals facebook en twitter zodat je snel en overal op de hoogte wordt gehouden van de vele ontwikkelingen op het gebied van plasti dip. Er komen namelijk nog altijd vaak nieuwe producten op de markt waaronder nieuwe kleuren en hulpmiddelen om de plasti dip zo goed mogelijk aan te brengen. Plasti dip is overigens niet alleen voor je auto te gebruiken. Zoals ik al zei kan je plasti dip ook aanbrengen op losse onderdelen maar ook op je motor of scooter. Of gebruik het eens op totaal andere producten. Plasti dip is namelijk niet alleen dekkend op metaal. Je kunt het prima gebruiken op glas, rubber, gereedschap en zelfs op hout. Dus in de tuin kan je het ook eens uitproberen. Dat zal je vrouw vast en zeker ook zeer kunnen waarderen. Mocht je nog vragen hebben dan is nu het moment om ze te stellen. Ze zullen je vast en zeker kunnen helpen bij al je problemen omtrent plasti dip. Je vindt op hun site een uitgebreide beschrijving van plasti dip en vele manieren om in contact te komen. Je kan natuurlijk ook altijd even naar binnen wippen als je dar toch in de buurt bent, de koffie staat vast en zeker klaar. Nou ik ga weer verder met het tunen van mijn snelle bolide. Alvast succes met het uitkiezen van de juiste kleur!

Bezoek de website voor meer info : http://www.paintdipcenter.nl/

Written by