Xento

nov 11 2020

Fefco codes en kartonnen dozen

Fefco codes kartonnen dozen.

Voor de standaard kartonnen dozen die wereldwijd verkrijgbaar zijn is er een speciaal soort aanduiding gecreëerd waardoor het overal duidelijk is welke soort doos er wordt bedoeld. Elke kartonnen doos heeft een eigen Fefco code wat de afkorting is voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé oftewel de Europese federatie van golfkartonfabrikanten. Zie hieronder de meest voorkomende Fefco codes kort uitgelegd.

Amerikaanse vouwdoos – Fefco 201.
De Amerikaanse vouwdoos is de kartonnen doos die het meeste wordt gebruikt wereldwijd. De reden dat deze kartonnen doos zoveel wordt gebruikt is omdat hij zeer multifunctioneel en handig is. Dit type doos wordt gekenmerkt door kleppen aan de onder en bovenzijde die doormiddel van tape gesloten kunnen worden. Een ander voordeel aan de kartonnen doos is dat ze makkelijk en ruimtebesparend opgevouwen kunnen worden. Hierdoor is er minder ruimte nodig voor het opslaan en verzenden van de kartonnen dozen.

Postpakketdoos – Fefco 427
Een postpakketdoos is, zoals de naam het al zegt, geschikt voor het verzenden van pakketten per post. De kartonnen doos is van een stevige soort karton gemaakt zodat deze zo weinig mogelijk indeukt tijdens het verzenden. De doos is handig in elkaar te zetten en er is geen tape bij nodig , door de uiteindes van de kartonnen doos die een beetje gebogen zijn kan hij makkelijk in elkaar gezet worden.

Magazijn doos – Fefco 421
Vaak wordt er gedacht dat magazijndozen alleen geschikt zijn voor het opslaan van producten in een magazijn maar dat is niet helemaal waar. De magazijndoos kan ook prima gebruikt worden voor het verzenden van producten. Deze doos heeft een slotje aan de voorzijde waardoor hij makkelijk gesloten kan worden. Deze variant kartonnen doos is niet geschikt voor zware producten, er kan maximaal tot 10 kilo in verzonden worden.

Palletdoos – Fefco 200
Palletdozen zijn zo gemaakt dat ze netjes op een pallet passen en goed op elkaar gezet kunnen worden. De dozen zijn gemaakt van een dikke karton kwaliteit, namelijk 7 mm dubbelgolf. Dit is nodig omdat de palletdozen vaak veel moeten doorstaan dus daarom moet de kwaliteit ook erg goed zijn. Sommige varianten van de kartonnen dozen zijn geschikt voor wel meer dan 250 kilo!

Kartonnen platen – Fefco 110
Kartonnen platen worden meestal gebruikt voor het opstapelen van kartonnen dozen op pallets of voor het scheiden van producten in een kartonnen doos. Er zijn een aantal voorraadformaten beschikbaar op de website van 123Kartonnen dozen maar het is ook mogelijk de kartonnen platen op maat te laten maken zodat ze perfect passen.

Wikkeldoos – Fefco 409
Tot slot de wikkeldoos, deze soort kartonnen doos kan als het ware om het product heen gewikkeld worden. Dit is een goede optie voor het verzenden van schilderijen of snowboards zodat het product aan alle kanten goed beschermd is. De vouwdoos is niet beschikbaar in een hele dikke kwaliteit omdat hij anders niet goed gevouwen kan worden.

Er zijn nog veel meer Fefco codes dan bovenstaand , er is gekozen voor het uitleggen van bovenstaande modellen omdat deze over het algemeen het meest ingezet worden.

Heeft u vragen over Fefco codes of wilt u een Fefco model kartonnen doos bestellen? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen.

https://www.123kartonnendozen.nl/webwinkel/index.php?action=extra&extra=A_fefco_modellen&lang=nl

Written by